”Nu a existat niciun fel de oponență. La ECOFIN niciunul dintre miniștri de finanțe din Uniunea Europeană nu a spus nimic și nu s-a opus. Mesajul care a venit din partea vicepreședintelui Comisiei Europene a fost acela de prudență. Ori, când România pe fiscalitate nu a avut prudență începând cu 2012? Eu cred că am dat dovadă în permanență de prudență și toate măsurile au fost luate în consultare permanentă cu mediul de afaceri”, a spus Rovana Plumb.

Ea a insistat că România are șansa, cu acest nou Cod Fiscal, ”să devină un pol de investiții”. ” Putem să atragem mai ales în contextul în care există o problemă în Zona Euro cu Grecia. Unde să se ducă toate acele companii? Cred că lucrul acesta trebuie să fie mult promovat prin toate ambasadele noastre, prin toți consilierii noștri economici, să se știe că în România există această reducere a fiscalității”, a adăugat Plumb.

În legătură cu rezervele instituțiilor financiare internaționale legate de creșterea deficitului bugetar, ministru Muncii a precizat că FMI, Comisia Europeană și Banca Mondială au spus că ”România are o creștere economică mai mult decât sustenabilă”. ”Au spus o creștere economică sănătoasă. Sigur că există grupuri de lucru în continuare, cum există grupuri de lucru și pe legea salarizării, în așa fel încât să ne încadrăm în obiectivele fiscale”, a conchis Rovana Plumb.