Investitia necesara pentru furnizarea serviciilor de Internet si de comert electronic, la nivel national, este estimata de conducerea companiei la 30 de milioane de dolari si va fi realizata, in principal, din fondurile de constituire ale societatii ARTelecom. Pentru transmiterea datelor, ARTelecom va utiliza exclusiv infrastructura RomTelecom.
La nivel national, traficul prin liniile dial-up a consemnat, in luna martie, o dublare a volumului de ore petrecute de utilizatori pe Internet, comparativ cu luna ianuarie, in special datorita aplicarii, de la inceputul anului, a acordului intre furnizorii de servicii Internet si RomTelecom, care prevede o reducere de 50% a tarifului la conectarile dial-up fata de costul unui apel normal.
Din cele 166 de companii care au incheiat, pana la 1 mai, acorduri cu RomTelecom pentru furnizarea de servicii cu tarif redus, Xnet detine aproximativ 50% din traficul Internet la nivel national. In luna martie, prin cele 12.000 de linii telefonice conectate la Internet au fost efectuate aproximativ opt milioane de apeluri. Durata medie de ocupare a unei linii de apel a fost, in intervalul orar 22 – 07, de aproximativ 120 de minute.
Ponderea cea mai importanta in traficul Internet o detin orasele care beneficiaza de un grad ridicat de digitalizare la nivelul retelei: Bucuresti, Timisoara, Constanta, Brasov, Cluj, Prahova, Iasi. Capitala detine aproximativ jumatate din traficul national.
Statistica a fost realizata pe baza datelor inregistrate in centralele telefonice digitale si la numerele de dial-up furnizate RomTelecom de catre ISP-uri.