Platforma afacereataonline.ro a fost lansată după modelul similar din Grecia, Yourbusiness.gr, care a atras în numai câteva luni peste 10.000 de companii. Inițiativa oferă posesorilor de afaceri posibilitatea de a-și dezvolta personal, în 5 pași simpli, website-uri pentru companiile lor, inclusiv un domeniu .ro personalizat, hosting și unelte pentru promovarea și monitorizarea rezultatelor noii prezențe online. Toate companiile românești, clienți Romtelecom sau nu, au acces la toate aceste beneficii.

Lansarea acestei inițiative este parte din strategia de dezvoltare a portofoliului Romtelecom Business Solutions și se adresează oricărei companii care nu deține deja un website propriu. Utilizarea platformei este gratuită pentru primul an, permițând deținătorilor de afaceri să-și personalizeze website-ul cu ajutorul unor tipare și texte predefinite, care pot fi mai apoi modificate de către posesorul afacerii, conform caracteristicilor activității sale.

“Am adoptat ideea din Grecia la nevoile de pe piaţa românească. Platforma poate suporta mii de companii şi sperăm că numărul celor care se vor înscrie în România să fie mai mare decât cel din Grecia”, a declarat Christos Fouskoudis, Director Business Comercial Operations în cadrul Romtelecom.

Platforma do-it-yourself a fost dezvoltată de către Romtelecom în baza serviciilor și infrastructurii deja existente, precum serverele și platforma BeOnline, unde vor fi găzduite website-urile create de companiile mici și mijlocii. La finalul anului de gratuitate, se va aplica o taxă lunară pentru găzduire. Preţurile încep de la 3 euro.

“De ce ar vrea o companie românească să îşi facă site? În primul rând pentru că pe online afacerea atinge un public diferit şi în al doilea rând programul pe online este non-stop”, a adăugat Fouskoudis.

Instrumente de promovare

Platforma permite crearea de adrese e-mail pe respectivul domeniu, dar și dezvoltarea și transmiterea de newslettere pentru promovarea afacerii respective și uneltele necesare pentru analiza traficului de pe website-ul creat.

“Afacereataonline.ro este o altă inițiativă prin care noi, la Romtelecom Business Solutions, ne ținem promisiunea de a susține afacerile românești, de a fi aliații lor. Suntem conștienți că prezența online poate deschide accesul către noi categorii de public și noi clienți pentru afacerile mici și medii. Astfel, le oferim, gratuit, posibilitatea de a fi prezenți și online, ceea ce înseamnă, concret, un domeniu .ro, hosting și instrumente de marketing. Stabilirea unei prezențe online reprezintă o metodă de securizare a creșterii lor, acesta este de fapt obiectivul din spatele afacereataonline.ro”, a spus Mihai Tudor, director executiv comercial, segment business, Romtelecom.

Pentru promovarea inițiativei și pentru a-i ajuta pe deținătorii afacerilor să înțeleagă mai bine importanța prezenței în mediul online, Romtelecom va organiza, în perioada următoare, ateliere destinate oricărui întreprinzător  care nu deține deja un website propriu. Atelierele vor avea loc în Ploieşti, Cluj, Timişoara, Constanţa, Braşov și Oradea.