Romprest le răspunde tuturor iubitorilor de animale care au stârnit un adevărat val de nemulțumiri. Societatea a anunțat că se va ocupa și va îngriji câinii din adăpostul Odăi cu propri bani, până la soluţionarea litigiului cu Primăria Sectorului 1.

Informarea vine în urma îngrijorării publice cu privire la soarta celor 750 de câini aflaţi în adăpostul Odăi. În acest context, societatea Romprest anunţă a decis luni, 8 februarie, să suporte din resurse proprii, până la soluţionarea litigiului cu Primăria Sectorului 1, cheltuielile necesare pentru funcţionarea acestui adăpost.

Mai exact, hrănirea şi îngrijirea câinilor din centrul de îngrijire Odăi urmează să fie asigurare în continuare de către angajaţii Romprest, astfel încât, până la deblocarea situaţiei, nici un animal să nu aibă de suferit, se arată într-un comunicat transmis de societate.

Romprest promite că va avea grijă de câini

Potrivit sursei citate, angajații de la Romprest speră ca primarul Sectorului 1, Clotilde Armand să încheie această situație. Totodată, aceștia au transmis o serie de mulțumiri Primăriei Generale a Capitalei pentru ”isponibilitatea de a prelua temporar finanţarea adăpostului Odăi”.

De asemenea, societatea a anunțat că va colabora cu autoritățile locale ori de câte ori va fi nevoie, în cazul animalelor abandonate.

„Considerăm că animalele fără stăpân nu trebuie să devină victime colaterale în războaiele politice ale primarul Sectorului 1, doamna Clotilde Armand, şi sperăm ca situaţia juridică a adăpostului să revină cât mai curând la normal. Mulţumim Primăriei Generale a Capitalei pentru disponibilitatea de a prelua temporar finanţarea adăpostului Odăi, însă societatea noastră a decis să îşi asume ea cheltuielile legate de îngrijirea câinilor fără stăpân.

Asigurăm pe toţi iubitorii animalelor din Bucureşti că acestea vor fi în continuare la fel de bine îngrijite ca si până acum şi că societatea Romprest va colabora cu autorităţile locale ori de câte ori va fi nevoie pentru ca animalele fără stăpân să aibă parte de îngrijirea pe care orice fiinţă o merită”, se arată în comunicatul Romprest.