Rompetrol Rafinare (RRC), din grupul Rompetrol, a avut în primul semestru afaceri consolidate în creştere cu 24%, la 1,76 miliarde dolari, şi pierderi de 119 milioane dolari, mai mari cu 72%, potrivit datelor anunţate de companie.

Rompetrol Rafinare a avut în primele şase luni pierderi operaţionale de 24,7 milioane dolari, de 7,7 ori mai mari faţă de intervalul ianuarie-iunie 2009.

„Rezultatele Rompetrol Rafinare au fost influenţate atât de actualele condiţii economice interne şi internaţionale, cât şi de o serie de factori externi, independenţi de activitatea rafinăriei. Printre aceştia se numără majorarea cu 50% a cotaţiei ţiţeiului, care a determinat o creştere a capitalului de lucru şi a finanţărilor aferente, diferenţele de curs valutar pe fondul deprecierii monedei naţionale (18% pentru leu/dolar şi 4% pentru leu/euro), precum şi influenţele crizei financiare internaţionale”, se arată într-un comunicat al companiei.

Situaţiile financiare consolidate ale Rompetrol Rafinare, companie listată la BVB, includ şi rezultatele subsidiarelor Rompetrol Petrochemicals, Rom Oil, Rompetrol Downstream şi Rompetrol Logistics (împreună cu subsidiara Rompetrol Gas).

Rezultatele prezentate sunt neauditate, iar raportarea a fost realizată conform Standardelor Internaţionale de Raportare Financiară (IFRS).

SURSA: Mediafax