Rompetrol Rafinare, din grupul Rompetrol, a avut în primul trimestru afaceri consolidate de peste 800 milioane dolari, în creştere cu 29% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, şi pierderi operaţionale de 19,5 milioane dolari.

Compania, care cuprinde şi subsidiarele Rompetrol Petrochemicals, Rom Oil, Rompetrol Downstream, Rompetrol Logistics şi Rompetrol Gas, a avut în primele trei luni pierderi operaţionale de 19,5 milioane dolari, mai mari cu 36% faţă de pierderile de 14,3 milioane dolari din aceeaşi perioadă a anului trecut.

Afacerile consolidate nete ale companiei au fost de 680,6 milioane dolari, în creştere cu 31% faţă de 518,3 milioane dolari în aceeaşi perioadă a anului trecut, şi pierderi nete de 57,3 milioane dolari, de peste două ori mai mari comparativ cu 28,1 milioane dolari.

„Creşterea cifrei de afaceri se datorează în principal îmbunătăţirii cotaţiilor internaţionale ale produselor petroliere”, se arată într-un raport al companiei transmis, miercuri, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Rezultatele sunt neauditate şi sunt întocmite conform standardelor internaţionale de raportare contabilă (IFRS).

SURSA: Mediafax