Au trecut mai mult de 40 de zile de la anunţul statului referitor la vinderea prin licitaţie a unui pachet de 26,69% din acţiunile Rompetrol Rafinare, scrie EvZ.ro.

De atunci, această acţiune a intrat într-un con de umbră. Până acum. Reprezentanţii KMG, acţionarul majoritar, au avut o întâlnire cu oficialii Ministerului Energiei pentru a discuta planul de vindere a acţiunilor Rompetrol şi de înfiinţare a Fondului de Investiţii de 1 miliard de dolari.

Calendarul privatizării a fost stabilit

„De principiu, s-a agreat calendarul privatizării şi al constituirii fondului. Din motive de confidenţialitate, alte date nu vă putem oferi”, a declarat pentru EVZ, Andrei Gerea, Ministrul Energiei, Întreprinderilor Mici și Mijlocii și Mediului de Afaceri. De cealaltă parte, Azamat Zhangulov, Senior Vice President al Grupului KMG, ne-a declarat că firma a fost pregătită încă de la momentul semnării memorandumului să-și asume toate acțiunile necesare pentru punerea în aplicare a acestuia.

În plus, grupul a promis să cumpere acțiunile pe care Guvernul vrea să le vândă. 

"Vânzarea de acțiuni deținute de Guvern, reprezentând un pachet de 26.69% din companie, este gestionată de Ministerul Energiei prin intermediul unei agenții speciale care trebuie să îndeplinească anumite criterii. Întregul proces a fost menit pentru a se supune prevederilor impuse de legislația românească cu privire la privatizare prin licitație publică. Dacă există întârzieri, acestea în mod sigur nu au legătură cu noi. Suntem hotărâți să ne onorăm angajamentele față de statul român, de îndată ce sunt îndeplinite toate procedurile și condițiile”, a declarat Zhangulov.