Conform datelor Asociaţiei Naţionale a Exportatorilor şi Importatorilor (ANEIR), Rompetrol Rafinare a fost cel mai mare exportator de produse petroliere al României în 2012, cu o valoare totală de aproximativ 1,7 miliarde de dolari.
Clasamentul ANEIR numără 1.000 companii, dintr-un total de 17.044 firme exportatoare, iar Grupul Rompetrol este prezent în top cu trei companii – Rompetrol Rafinare, Rompetrol Petrochemicals şi Rompetrol Gas.
Anul 2012 a reprezentat o etapă-cheie în strategia de dezvoltare a Grupului –  modernizarea şi creşterea capacitatii de procesare a rafinăriei Petromidia de la 3,8 la 5 milioane de tone pe an. Astfel, majorarea producţiei şi a vânzărilor de carburanţi vor contribui semnificativ în viitor la creşterea prezenţei Rompetrol în regiunea Mării Negre şi a Mării Mediterane.
Grupul Rompetrol estimează pentru acest an o creştere cu 15-20% a exporturilor de produse petroliere, valoare totală ridicându-se la peste 2 miliarde de dolari.
<iframe width="640" height="360" src="http://www.youtube.com/embed/oGp7bH1MpIU" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
<div id="prom" style="display:none;"><div id="crom" style="display:none;"></div></div>