Veniturile totale ale societăţii sunt estimate la 4,64 miliarde lei, iar cheltuielile la 2,783 miliarde de lei, Romgaz urmând să încheie anul cu un profit brut de 1,85 miliarde de lei.

Cheltuielile cu personalul sunt stabilite la 624,436 milioane lei, din care 484 milioane lei cheltuieli de natură salarială. Numărul de personal prognozat la finele anului este de 6.584 salariaţi, iar câştigul mediu lunar determinat pe baza cheltuielilor de natură salarială la 5,882 milioane lei.

Creanţele restante au fost preconizate la 517,277 milioane lei.

Compania Romgaz a raportat un profit net preliminat de 1,434 miliarde de lei pentru anul trecut, în creştere cu 44% comparativ cu 2013, conform datelor financiare preliminate ale companiei, publicate pe 19 februarie, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti /BVB/.

Cifra de afaceri a companiei ajuns la 4,49 miliarde de lei, în creştere cu 15,38% comparativ cu anul precedent, influenţată de creşterea cantităţii gazelor proprii livrate şi a preţului acestora, a tarifelor serviciilor de înmagazinare gaze prestate către terţi în trimestrul I 2014, faţă de aceeaşi perioadă din 2013, precum şi a cantităţii de energie electrică livrată şi a volumului serviciilor specifice din sectorul energiei electrice.

SNGN Romgaz SA este producător şi furnizor de gaze naturale în România, principalele segmente ale activităţii sale fiind explorarea şi producţia de gaze naturale, furnizarea de gaze naturale, înmagazinarea de gaze şi producerea de energie electrică.

SURSA: Agerpres