Romcar, reprezentantul marcii Ford in Romania va lansa noile modele Ford Fiesta si Ford Ka la inceputul lunii viitoare (3 martie) pe piata din Romania.

Potrivit companiei, noul Fiesta marchează un capitol important în istoria Ford, asumându-şi rolul de cea mai distinctivă versiune Fiesta lansată începând din anul 1976, când a fost prezentată publicului pentru prima dată.

Pentu noul model Fiesta, inginerii Ford au proiectat trei motorizari pe benzina: 1,25 litri de 82 CP, 1,4 litri de 96 CP si 1,6 litri de 120 CP, precum si doua motorizari diesel TDCi: 1,4 litri de 68 CP si 1,6 litri de 90 CP. Toate versiunile de motorizare sunt disponibile in 3 si 5 usi, in timp ce gama de echipare destinata acestui model cuprinde cinci niveluri.

0-26345-capital0001fordfiesta.jpgFiesta este cel mai recent model Ford dezvoltat si testat pentru a proteja pasagerii de potentiale reactii alergice. Certificarea a fost obtinuta atat prin testele BAF (Fundatia Britanica pentru Alergii), cat si prin cele ale autoritatii internationale TÜV.

Noul Ford Ka este disponibil in doua variante de echipare: Ambiente si Titanium si intr-o singura varianta de caroserie – 3 usi.

0-26346-capital0001fordka.jpgModelul Ka dispune de doua versiuni de motorizare, cu emisii reduse de noxe: motorul Duratec de 1,2 litri pe benzina, ce dezvolta 69 CP si pentru prima data disponibil pentru modelul Ka, motorul Duratorq, cu o capacitate de 1,3 litri turbodiesel, ce dezvolta 75 CP.

Atat varianta pe benzina, cat si cea pe motorina produc emisii sub nivelul de 120 g/km CO2. Motorizarea diesel atinge un consum mixt de 4,2 litri / 100km.

La testele Euro NCAP, Fiesta a obtinut punctajul maxim de 5 stele pentru protectia pasagerilor adulti, 4 stele pentru protectia  pasagerilor copii si 3 stele pentru protectia pietonilor.