Românii se vor putea vaccina acasă. Cine este eligibil

Potrivit primarului Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, bătrânii și cei care nu se pot deplasa pot face o solicitare, iar medicii vor veni la domiciliu pentru a le administra. Anunțul a fost făcut cu ocazia deschiderii unui nou centru de vaccinare drive thru.

”Ineditul este, cum a spus domnul prefect, în afară de echipele mobile din Piața Ferentari, avem și o echipă, un auto în premieră, care va merge la persoanele nedeplasabile sau la acele persoane care solicită intervenția directă la domiciliu. Avem avizul Direcției de Sănătate Publică, doctori pe această mașină, și se vor deplasa la oamenii în vârstă”, a declarat și Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 5 .

Deschiderea unor noi centre de vaccinare drive thru

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat vineri că vor fi deschise noi puncte mobile cu ajutorul Primăriei Sectorului 5.

”Cu ajutorul Primăriei Sectorului 5 se vor deschide puncte mobile în Ferentari, care vor deservi persoanele care vor să se vaccineze în acea zonă. De asemenea, în tot Bucureștiul, va exista această preocupare de a ajunge cât mai aproape de oameni și de a facilita ajungerea lor la centrele de vaccinare”, a declarat prefectul Capitalei, Alin Stoica.

Prefectul municipiului Bucureşti, Alin Stoica, afirmă că aproape 1,2 milioane de bucureşteni s-au vaccinat anti-COVID şi anunţă organizarea de noi evenimente de vaccinare dedicate nu doar locuitorilor Capitalei, ci şi celor din judeţele limitrofe.

“Suntem aproape 1.200.000 de bucureşteni care suntem vaccinaţi, lucrul acesta mă bucură, este foarte bine şi cu ajutorul centrelor drive thru care se deschid la periferia Bucureştiului sper să atragem cât mai mulţi oameni la vaccinare şi din judeţele limitrofe. Ştiu că există un trafic foarte mare între judeţele limitrofe şi Bucureşti”, a afirmat, vineri, Alin Stoica.

Sursă foto: Dreamstime