Traian Băsescu, dezvăluiri șocante despre cursa electorală din București

Traian Băsescu, fostul președinte al României, a vorbit despre cursa electorală pentru funcția de primar general al Capitalei, după ce au fost dezvăluite rezultatele sondajului de opinie realizat Avangarde. În prezent, Nicuşor Dan (31%) se află pe primul loc în intenţiile de vot ale bucureştenilor pentru postul de primar general al Capitalei, Gabriela Firea (24%) se află pe locul doi, iar Cristian Popescu Piedone (20%) se află pe locul trei.

Nicușor Dan
SURSA FOTO: Facebook, Nicuşor Dan
Gabriela Firea
SURSA FOTO: Facebook, Gabriela Firea
Cristian Popescu Piedone
SURSA FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Crede că Nicușor Dan are șanse să câștige cursa electorală. Nu crede că Cristian Popescu Piedone se va retrage din cursa electorală, ci că va fi ținut acolo ca să-i reducă șansele de câștig Gabrielei Firea căci lui Marcel Ciolacu „îi este frică de ea”. Potrivit lui Traian Băsescu, dacă Gabriela Firea va deveni noul primar general al Capitalei, ar putea prelua conducerea PSD-ului și l-ar trimite pe Marcel Ciolacu prin Moldova.

Marcel Ciolacu
SURSA FOTO: Facebook, Marcel Ciolacu

„Categoric pierde partidul, nu-l iartă Firea. Nici eu nu l-aș ierta, a vrut să o scoată din joc mârşav, în stil clocit, pe la spate. Unde s-a mai pomenit ca în marile competiţii să renunţi la oamenii politici care se bat ani de zile să îşi croiască drum pentru o candidatură?

Eu sunt convins că insistenţa asta publică – «N-am vorbit, n-am sunat, nu ne-am auzit.» este ca să pună o perdea de fum . Nu-i Ciolacu şi nu e nici Piedone, nu-i omul care să nu intre în dialog, dacă există un interes. Eu sunt convins că există acest interes, menţinerea lui Piedone ca să se diminueze şansele lui Firea. Ciolacu a făcut un joc mârşav şi nedrept, dacă vreţi.

Spun asta în condiţiile în care eu îmi doresc din tot sufletul ca Firea să aibă parte de bătăi cât cuprinde, dar în ceea ce priveşte situaţia actuală, asta e situaţia doamnei Firea. Dacă se retrage Piedone câştigă sigur. O văd primar la cum arată cifrele azi, dar Piedone nu se va retrage pentru că este în înţelegere cu Ciolacu. Este vital pentru Ciolacu ca Piedone să rămână în competiţie”, a mai explicat Băsescu.”, a zis el, duminică, într-o intervenție TV.

Potrivit spuselor sale, pentru Marcel Ciolacu, nu va fi bine nici dacă Gabriela Firea va câştiga funcția de primar general al Capitalei, nici dacă va pierde la scor mic, de doar două, trei procente, fiindcă atunci îi va sări PSD Bucureşti „în cap deoarece nu a lansat-o în cursă mai devreme.”

Traian Băsescu, dezamăgit de Marcel Ciolacu

Inițial, fostul președinte al României a avut o părere bună despre Marcel Ciolacu, însă, după retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa electorală ca și candidat comun PNL-PSD, și-a schimbat părerea despre el. Îl consideră un „un merticar care le învârte, le întoarce, le zăpăceşte”.

„Am crezut că Marcel Ciolacu e un om bun, dar când am văzut ce a făcut pentru locale, m-am lămurit că e o făcătură. (…) Ciolacu e un merticar care le învârte, le întoarce, le zăpăceşte, ori la Bucureşti nu merge nici la PSD, nici la PNL. Merticării d-astea provinciale cu care vine la Bucureşti că aşa ai văzut tu că se face acolo.

La Bucureşti nu se face tot aşa. Se facel altfel, mai ales că aici sunt sectoarele care trăiesc zi de zic în parteneriat şi PSD şi PNL au primarii la sectoare. Ei se întâlnesc zilnic. Organizaţia de Bucureşti e extrem de puternică. N-ai cum să vii să îi plantezi un candidat adus peste noapte. Deci cred că a greşit Ciolacu”, a avertizat Traian Băsescu.

Cătălin Cîrstoiu
SURSA FOTO: Facebook, Cătălin Cîrstoiu

„Ca o concluzie, în actuala conformaţie, Nicuşor Dan are şanse mari să câştige şi există şanse foarte mari ca Alianţa Dreapta Unită să se apropie de PSD. Alianţa Dreptei Unite este o alianţă care creşte, n-a intrat în scădere după rearanjarea jocurilor. Eu îmi doresc ca Alianţa Dreptei Unite să se retragă”, a adăugat fostul șef al statului român.