Site-ul Hyperallergic scrie că orice muritor care vizitează în aceste zile castelul din secolul al XIV-lea poate primi gratuit un vaccin Pfizer. Vizitatorii sunt atrași cu un banner, pe care sunt desenați colți de vampir lîngă o seringă, alături de mesajul ”Cui i-e frică de vaccin?”

Castelul lui Dracula, centru de vaccinare

Vizitatorii care sunt de acord să se vaccineze beneficiază de intrare gratuită la expoziția permanentă a castelului, unde sunt expuse 52 de instrumente medievale de tortură.

Măsura face parte din efortul României de a stimula vaccinările, în condițiile în care aproape 29.000 de oameni au murit în urma pandemiei. Guvernul s-a angajat să vaccineze 10 milioane de oameni până în septembrie, deși aproape jumătate din cetățeni și-au exprimat scepticismul față de vaccinurile COVID, potrivit unui sondaj recent.

Vaccinarea îşi aduce certificat pe viaţă la castel

Vizitatorilor care se vaccinează li se înmânează un certificat în care sunt felicitați că au „îndrăznit” și că sunt „responsabili” și li se promite că vor fi bineveniți la castel „pentru următorii 100 de ani”.

În ciuda numeroaselor solicitări din partea străinilor, doar rezidenții români sunt eligibili pentru vaccinare la Castelul lui Dracula.

Castelul din munții Carpați, asociat cu domnitorul Vlad Țepeș, de la care a pornit mitul lui Dracula, speră să crească vizitele turistice, diminuate în timpul pandemiei.