În plină recesiune, comerţul online cu articole de îmbrăcăminte, încălţăminte şi accesorii a cunoscut creşteri importante, depăşind estimările specialiştilor pentru piaţa din România.
Prin Okazii.ro s-au cumpărat de două ori mai multe rochii decât stick-uri USB
„E inteligent să cumperi online, iar utilizatorii noştri descoperă asta în fiecare zi. Poţi să intri în zeci de magazine în numai câteva minute şi să găseşti cu siguranţă mărimea şi culoarea potrivite”, spune Cristian Darie, manager Okazii.ro. Statisticile invocate de acesta arată că în decembrie 2010 s-au cumpărat prin Okazii.ro de două ori mai multe rochii decât stick-uri USB.
În 2010, de pe Okazii.ro s-au cumpărat 40.000, 70.000 de perechi de pantofi sport şi 50.000 de perechi de blugi. Produsele de fashion au fost în top 3 categorii, din punct de vedere al numărului de tranzacţii online în România, fiind surclasate numai de Telefoane şi IT&C. Cu peste 100.000 de produse listate în categoria Îmbrăcăminte/Încălţăminte şi peste 2.2 milioane de vizitatori lunar, Okazii.ro este un barometru al trendurilor de cumpărare online.
Oficialii Okazii.ro estimează noi recorduri de vânzări în categoria Îmbrăcăminte, odată cu începerea perioadei de reduceri. „Din primele zile ale lui 2011, preţurile din Okazii.ro în categoria Îmbrăcăminte au scăzut cu până la 50%. Când vine vorba de reduceri, utilizatorii vânează şi promoţiile Okazii Daily Deals, care pot depăşi 70% în fiecare zi a anului”, a mai spus Cristian Darie, managerul Okazii.ro. „Nu ar fi, aşadar, de mirare ca pe Internet colecţiile sa se epuizeze mult mai devreme decât în Mall-uri.”
Hainele se vând bine pe majoritatea site-urilor

Omul de afaceri Marius Ghenea, care controlează compania de distribuţie şi comerţ online FIT Distribution şi site-urile PCfun.ro, ElectroFun.ro, TOYfun.ro, ShopIT.ro, FlorideLux.ro, BrazideCraciun.ro, FashionUp.ro,  a declarat recent într-un interviu pentru Capital că hainele au înregistrat cea mai mare creştere anul trecut.

Întrebat ce produse s-au vândut cel mai bine pe Internet anul trecut, Ghenea a declarat: “ca şi creştere de la an la an, cea mai importantă creştere în 2010 a fost înregistrată pe segmentul de îmbrăcăminte, încălţăminte, zona de fashion în general.

Lansat oficial pe 15 aprilie 2000, Okazii.ro este cel mai mare site de comerţ online din România, conectând milioane de cumpărători şi vânzători. Cu peste 1.000 tranzacţii de fashion pe zi, Okazii.ro a devenit cea mai importantă destinaţie online din România pentru cumpărarea de haine, încălţăminte şi accesorii.