Din datele agenției de turism online Paravion, bugetul mediu alocat pentru o mini-vacanţă în această perioadă este de 320 de euro. Conform reprezentanților companiei, cele mai cumpărate destinații pentru weekend-ul 11-12 martie sunt orașele europene cu atracţii culturale bogate precum Roma, Viena sau Lisabona, urmate în top de către Barcelona și Florența. Turiștii români care optează pentru un city break în această perioadă plătesc, în medie, 320 de euro de persoană pentru un pachet care include biletul de avion dus-întors şi cazarea pentru trei nopţi la un hotel de trei stele, cu micul dejun inclus.

„De la an la an, city break-urile devin cadouri din ce în ce mai căutate de către români pentru ocaziile speciale, iar Ziua Femeii din acest an nu face rabat de la regulă. Astfel că, numărul vacanțelor vândute de Paravion în perioada aferentă a înregistrat un plus de 30% față de perioada similară a anului trecut”, a declarat Remus Vișan, director general al Paravion.

Românii care au ales ca destinație de city break Italia, mai exact orașele Roma și Florența, și-au alocat un buget de aproximativ 240 de euro de persoană, tarif ce include transportul dus-întors cu avionul și cazare de trei nopți la hotel de 3*, cu mic dejun inclus.

Pentru aceleași facilități incluse, cei care au ales să călătorească de Ziua Femeii în Viena au plătit 270 de euro de persoană, iar pentru destinații precum Lisabona sau Barcelona, bugetul a fost de 380 de euro de persoană.
Au existat și turiști care și-au alocat un buget peste medie pentru minivacanța de Ziua Femeii. Astfel, românii care și-au dorit să viziteze Paris sau Londra au plătit 500 de euro de persoană pentru un pachet ce include 4 nopți de cazare la hotel de 4*, cu mic dejun inclus și bilete de avion tur-retur.

De asemenea, turiștii români au optat și pentru vacanțe prelungite, destinația preferată de aceștia fiind Punta Cana. Pentru un pachet complet care acoperă biletul de avion dus-întors, cu transfer de la și către aeroport şi cazarea pentru 7 nopţi la un hotel de patru stele, regim all inclusiv, turiștii români au plătit 1.600 de euro de persoană.

„Cei care au un buget mai redus alocat mini-vacanței de Ziua Femeii, pot alege destinații precum Roma, Bologna, Florența sau Milano, acestea fiind accesibile datorită ofertelor puse la dispoziție de companiile aeriene, dar și de către hotelieri. Bugetul mediu alocat pornește de la 200 de euro de persoană și include bilete de avion dus-întors și două nopți de cazare la hotel de 3*, cu mic dejun inclus”, adaugă reprezentantul companiei.