Mihaela Păunescu este o româncă foarte curajoasă, care s-a mutat, în urmă cu 12 ani, în Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite. A vrut un nou început pentru ea și familia ei și a reușit. Nu a fost ușor, dar cine spune că românii nu pot reuși.

Deși a terminat o facultate și un master în cadrul Academiei de Studii Economice Bucuresti, Mihaela avea o altă pasiune ascunsă. A plecat din România pentru un job în Industria de Petrol și Gaze din Emirate, dar în urmă cu 4 ani, a pus pe picioare o afacere, care nu are nicio legătură cu experiența de muncă sau calificarea ei, fabricarea manuală a produselor de îngrijire corporală.

Când pasiunea e mai puternică decât orice

Produsele se bazează pe ingrediente 100% naturale, cum sunt, uleiurile pure presate la rece, uleiurile esențiale pure, ceară de albine purificată, pudre din plante și rădăcini, vitamine naturale, etc.

Mihaela ne-a mărturisit cum a început toată aventura. Pasiunea a moștenit-o de la mătușa sa. De mica, a fost introdusă în tainele preparării săpunului, lucru pe care românii îl fac din cele mai vechi timpuri.

„Întotdeauna am fost interesată și pasionată de ce este natural. Copilăria mi-am petrecut-o la țară, în zona Olteniei. Acolo, totul era diferit față de București, orasul în care trăiesc. Mâncarea era naturală și produsă în gospodăria familiei mele. Imi aduc aminte cum matușa mea ajuta oamenii din sat să-și prepare propriul săpun din uleiurile și grăsimea folosită, după o rețetă pe care și ea o primise de la bunica mea cu mulți ani înainte.

Rețeta era una simplă, mixa soda cu apă și apoi adă6uga uleiurile și grăsimea pe care o strângeau în garnițe și în care adăuga plante medicinale culese chiar de ea din grădină și de pe câmp. Eram fascinată să văd cum este posibil ca un săpun să fie facut doar din uleiuri și nimic altceva.

Atunci nu înțelegeam exact cât este de importantă o sursă 100% naturală a produselor de îngrijire. Acum înteleg și apreciez produsele naturale, deoarece știu cât de nocive sunt produsele procesate, dar mai ales ingredientele chimice din produsele de îngrijire corporală, cum sunt coloranții articiali, mirosurile sintetice, parabenii…etc. „, ne-a mărturisit Mihaela.

Cum a creat Herbalseven

Prima schimbare a făcut-o în stilul ei de viață. A decis că este momentul să scoată tot ce este toxic din viața și alimentația ei și a familiei sale. De la dietă, stil de viată si bineînteles, la realizarea propriilor produselor de îngrijire corporală.

Din dorința a avea un trai natural și sănătos, a început să-și creeze propriile produse naturale de curățare a casei, dar și de îngrijire corporală, cum sunt pasta de dinți, săpunurile, deodorantul, cremele de corp, scruburi, tratamente cu uleiuri pentru păr și corp, parfumuri…etc.

Mai târziu, în mod firesc, informațiile și pasiunea sa au fost valorificate, drept urmare, românca s-a specializat în aceste domenii. Acum, deține certificate și diplome recunoscute în România, dar și internațional.

Mihaela și-a lansat în UAE propria linie de produse de îngrijire corporală, Herbalseven. Mai mult, aceasta nu s-a oprit aici și predă cursuri de fabricare manuală a produselor naturale în cadrul unor instituții autorizate.

„Particip la diferite evenimente organizate de comunitățile locale și de instuțiile de stat, unde vorbesc oamenilor despre cât de important este să citim și să înțelegem ingredientele de pe produsele pe care le cumpărăm, dar și să cunoaștem efectele pe care le produc acestea în corpul nostru, în timp. Le explic cât de ușor este să înlocuim multe dintre ele cu o alternativă natural, așa cum făceau bunicii noștri.”, spune Mihaela.

A cucerit femeile din Abu Dhabi

Produsele sale au cucerit femeile și le-a trezit interesul. La cursurile și prezentările sale vin foarte multe persoane.

Mihaela își vinde produsele în mall-urile din Abu Dhabi și la evenimentele care au loc în zonă. Are propriul blog, www.naturalhealthylifestyle.org , unde povestește despre experiențele sale și împărtășește cu alte femeie secretele produselor naturale.

Am rugat-o să ne împărtășească o rețetă pe care oricine o poate prepara acasă și ne-a învățat cum să preparăm un scrub natural.

Avem nevoie doar de 2 lingurițe de produs fin de zahăr/sare/cafea, un vârf de cuțit de pulbere de turmeric, 2 lingurițe ulei de cocos și 8 picături ulei esential de lămâie sau lavandă. Catitatea de ingrediente se poate dubla/tripla și se poate utiliza pe tot corpul.

Mihaela recomandă exfolierea pielii o dată la două săptămâni. Acizii din ingrediente acționează prin slăbirea celulelor moarte ale pielii din stratul superior, astfel încât, să rezulte o piele mai catifelată.