Zi extrem de importantă în Parlament. Astăzi se va oficializa. Aceşti români vor rămâne fără pensie! Se dă lege. Totul este deja foarte clar. Ar putea fi chiar unanimitate de voturi.

Aceste pensii se vor desfiinţa

Aceste pensii se vor desfiinţa chiar astăzi. Pe masa Parlamentului se află mai multe proiecte de lege care spun că pensiile parlamentarilor trebuie desfiinţate. Acestea vor intra azi la vot. Până şi cei de la PSD au anunţat că le vor vota, astfel încât am putea avea chiar unanimitate în privinţa eliminării acestor venituri.

Cei de la PSD au anunţat că își asumă oficial faptul că parlamentarii partidului vor vota împotriva pensiilor speciale. Cei de la PSD arată că și cei de la PNL și USR-PLUS vor avea ocazia să se țină de cuvînt, după 600 de zile.

”Noi ne ținem de cuvânt! Astăzi PSD va vota pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor. La 600 de zile de când promiteau eliminarea pensiilor speciale, PNL și USR-PLUS au ocazia să-și respecte cuvântul dat.”, scriu cei de la PSD pe o reţea de socializare.

Comisie pentru eliminarea acestor pensii

Mai mult, va fi constituită Comisia pentru statut, care urmează să dezbată cele trei proiecte privind eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor depuse de PNL, USR PLUS şi PSD.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, şi vicepremierul Dan Barna au declarat că, în măsura în care va fi posibil, după constituirea comisiei, aceasta ar urma să dezbată cele trei proiecte privind eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor.

Rapoartele ar urma să intre în dezbaterea plenului reunit. “În măsura în care va fi posibil procedural şi regulamentar, raportul va fi dezbătut miercuri, dacă nu va fi posibil, atunci la prima şedinţă.

Oricum am stabilit un termen de maxim o săptămână. Dacă va fi posibil, îl vom introduce pe ordinea de zi de plen de miercuri”, a explicat Orban.

“Obiectivul la momentul acesta este ca această Comisie de statut să finalizeze dezbaterile până la încheierea plenului reunit şi sperăm să avem şi mâine (miercuri – n.r.) un vot, dar în fiecare zi mai descoperim încă o petardă, o grenadă lăsată de PSD pe parcurs.

Dacă se întâmplă, sunt foarte fericit. În cel mai rău caz, dacă apare orice, un element imprevizibil, săptămâna viitoare va fi cu siguranţă”, a dat asigurări şi Barna.