Guvernul condus de Florin Cîțu pare a pregăti deja austeritatea pentru 2021. Un proiect de ordonanță de urgență prevede înghețarea tuturor salariilor bugetarilor, dar și a pensiilor de serviciu și a altor beneficii pe care le primesc angajații din sectorul public.

Economistul Adrian Câciu a lansat pe Facebook mai multe avertismente cu privire la prăbușirea nivelului de trai care va avea loc la anul, în urma măsurilor pregătite de Guvernul Cîțu.

”Sărăcie pe puseu inflaționist”

”Guvernul intenționează doar să indexeze salariul minim cu rata anuală a inflației.

Orice altă prezentare de tipul mărinimiei guvernamentale cu privire la creșterea salariului minim este pură propagandă.

În context însă, sărăcia crește pentru că vine un puseu inflaționist intern fix in prima parte a anului, continuat de un puseu inflationist extern fix în a doua parte a anului.

Când pui contabili pe post de prim-ministru nu poți vedea chestiunile astea.

De parcă salariul ar trebui să acopere cheltuielile anterioare nu pe cele viitoare (…)”, a scris Câciu marți pe facebook, adăugând ulterior:

”Începe austeritatea!”

”Vine frigul. Începe austeritatea!

ÎNGHEAȚĂ SALARIILE ȘI PENSIILE DE SERVICIU!

Dragi bugetari dar și militari beneficiari de pensii de serviciu,

Breaking News:
Guvernul îngheață salariile și soldele dar și pensiile de serviciu.

Vă place?

Unde sunt sindicatele?

După ce v-au confiscat votul va confiscă și creșterile de venituri prevăzute de legislația în vigoare.”

Guvernul nu ia în calcul propunerea sindicatelor

Trebuie menționat că Dumitru Costin, liderul Blocului Național Sindical, a confirmat marți, într-o intervenție telefonică la Antena 3, faptul că a primit o copie a proiectului de ordonanță de urgență prin care Guvernul pregătește înghețarea beneficiilor angajaților din sectorul public.

Costin a mai adăugat că sindicatele au propus, în cadrul consultărilor care au avut loc cu Guvernul și patronatele, majorarea salariului minim pe economie la 2.4000 de lei în 2021, dar că nu crede că propunerea o să fie luată în considerare de Exectuiv.

Reprezentanții Guvernului au anunțat, după consultările pe care le-au avut cu Consiliului Naţional Tripartit pentru Dialog Social, care sunt planurile lor legate de majorarea salariului minim pe economie. Întâmplător sau nu, majorarea acestuia se va face în acord cu propunerile anterioare ale mediului antreprenorial, la valoarea de 2.300 de lei, așa cum a anunțat ministrul Muncii, Raluca Turcan.