Într-o postare pe pagina personală de facebook, economistul Adrian Câciu consideră alarmante ultimele decizii luate de Guvern. Potrivit acestuia, datoria româniei a crescut enorm în ultimele luni ale acestui an, iar situația va deveni din ce în ce mai dificilă.

„V-au amanetat pe toţi şi nu v-ati prins! Cu 57 miliarde lei a crescut datoria publică în primele şase luni ale anului 2020. O autostradă sau două….evident lipsă inventar! Aici sunt banii pe care noi toţi va trebui să îi plătim. În abordarea redistribuirii resurselor filozofia ministrului de finanţe a fost simplă: Îndatorează-i pe cei mulţi, finanţează-i pe cei puţini”, scrie Câciu pe facebook.

Românii plătesc datoria

Totodată, acesta a explicat și cine plătește această datorie colosală. Se pare că banii urmează să fie împărțiți la 19 milioane de români.

”Se împrumută, datoria se împarte la peste 19 milioane de persoane, adică 19 MILIOANE DE ROMÂNI şi banii ajung la companii care nu reprezintă neapărat capital românesc. Nu ştiu dacă aţi observat dar cei mai fericiţi sunt reprezentanţii camerei de comerţ româno germane. Se salvează, îndatorându-ne pe noi. Ştiţi ce avem aici? Export de capital pe datorie. Statul se împrumută, capitalul ajunge la investitori străini de unde este repatriat către firmele mamă.

PS: şi nu aveti încă în datorie (dar veţi avea în curând) împrumutul uriaş pe care România vrea să îl facă ca să platească kurzarbeit-ul care este pe placul investitorilor germani (să nu scoată sărăcuţii bani din randamentele trecute şi să plătească salariatii, lasă mai bine să se împrumute statul, că oricum e pe deficit la fondul de şomaj) . Adică un plus de 5 miliarde euro la datoria publică!”, a adăugat  Adrian Câciu pe Facebook.