Un prim sondaj ce măsoară impactul avut de cazul Caracal asupra societății a fost realizat de CURS. Potrivit acestuia 91% dintre români au urmărit cu atenție acest caz și 90% consideră că autoritățile au procedat greșit.

Studiul atinge și subiectul vinovaților din acest caz iar cei întrebați au răspuns în proporție de 70% că de vină ar fi polițiștii. De asemenea 47% îi văd ca vinovați pe procurori și 31% au indicat legile proaste. 20% dintre români consideră că vinovați pentru faptul că Alexandra n-a fost găsită sunt cei de la STS și 10% consideră că atitudinea autorităților față de viol este de vină. Politicienii ocupă doar 7% în rândul celor care îi consideră de vină pentru cele întâmplate.

24% dintre repondenți declară că sunt supărați pe polițiști, 17% pe legile proaste, iar 16% sunt supărați pe procurori. Totodată 10% sunt supărați pe atitudinea autorităților față de viol și față de violența împotriva femeilor, în timp ce 9% sunt supărați pe politicieni și 5% pe Guvern.

Sondajul a fost realizat pe un eșantion de 1500 de persoane, cu vârsta de 18 ani și peste, în perioada 9 august – 19 august. Acesta are o marjă de eroare la nivelul întregului eșantion de +/- 2,5%.