Motivul pentru care bucureștenii ar putea rămâne fără căldură este neachitarea de către Primăria Capitalei a plăților pentru agentul termic destinat Municipiului București, se arată într-un comunicat de presă.

Situația devine mult mai gravă, deoarce Romgaz, furnizorul de gaz ar putea sista livrarea materiei prime ca urmare a neîncasării contravalorii pentru gazele livrate, ceea ce ar putea conduce la întreruperea furnizării apei calde și a căldurii la consumatori.

Se pare că Primăria Capitalei nu a virat sumele pentru plata gazelor necesare pentru producerea și livrarea agentului termic către populație, aferente lunilor decembrie 2019 şi ianuarie 2020, deși în conformitate cu Convenția de plată a gazelor aprobată în CGMB prin Hotărârea nr. 626/14.11.2019 și semnată ulterior de toate părțile implicate, PMB are obligația de a bugeta și aloca, conform legislației aplicabile, aceste sume.

Astfel, sistemul de termoficare din Municipiul București ar putea fi compromis iremediabil, putând genera intrarea în incapacitate de plată a ELCEN și, totodată, pierderi majore înregistrate de furnizorul de gaze, ROMGAZ, prin neîncasarea creanțelor.