În ciuda promisiunilor repetate ale Ministrului de Finanţe, banii pentru taxa auto nu au fost restituţi încă tuturor şoferilor. Deși ultimul termen înaintat de autorități pentru restituirea banilor a fost sfârșitul lunii iunie, există și acum contribuabili pentru care nu s-a făcut încă actul reparatoriu.

Statul a alocat deja anul acesta 1,3 miliarde de lei pentru a da înapoi banii plătiţi de şoferi în perioada 2007-2017. Din 2007, când a fost introdusă, și până în 2017, când a fost anulată, statul a strâns 7,2 miliarde de lei din taxa auto. Pâna acum au fost restituite 3,5 miliarde de lei, arată Digi24.ro.

Contribuabilii care nu au primit încă banii se plâng de faptul că, ”dacă te duci la ANAF, ei nici nu ştiu ce răspuns să îţi dea”. În ciuda tuturor promisiunilor și amânărilor, există încă șoferi care au mii de lei de primit înapoi de la statul român.

Ministrul de Finanțe asigura în luna aprilie că până la finalul lunii mai vor fi virați banii către toți contribuabilii. Guvernul a alocat, pe 23 mai, 700 de milioane de lei pentru restituirea taxei, bani virați deja în conturile a 420.000 de români.

Eugen Teodorovici, ministrul de Finanţe, declara pe 23 mai 2019:

”Aceasta (n.r.- suma), cum ajunge la un nivel la care este necesară o nouă decizie de realocare de fonduri, acest lucru se va întâmpla chiar şi săptămâna viitoare, astfel încât până la final de lună mai să se facă plata la tot ce este emis decizie de impunere de către ANAF.”

Pe 12 iunie, Executivul a aprobat alocarea unei sume suplimentare de 650 de milioane de lei pentru restiturea acestei taxe, cu promisiunea că șoferii vor primi banii până la sfârșitul lunii iunie.