Ieri, 1 februarie 2012, consumul de gaze naturale înregistrat la nivel naţional a fost de 72,7 milioane mc. Toţi consumatorii au fost alimentaţi corespunzător ca urmare a măsurilor dispuse de Comisia de Coordonare pentru asigurarea siguranţei în aprovizionarea cu gaze naturale, constituita la nivelul Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, fiind asigurate toate cantităţile necesare.

Cantităţile au provenit din următoarele surse: producţie internă – 30,8 milioane mc, extracţie din depozite – 22,8 milioane mc, importuri – 19,1 milioane mc. Pentru astăzi, se estimează un consum asemănător cu ziua de ieri, iar toate sursele sunt asigurate.

Alimentarea cu gaze naturale se desfăşoară în întreaga ţară fără probleme deosebite, iar presiunile în Sistemul Naţional de Transport au valori normale.
Pentru următoarele zile sunt asigurate sursele necesare de gaze naturale, astfel încât alimentarea consumatorilor să se deruleze fără sincope, au dat asigurări reprezentanții Ministerului Economiei.
Citește și: Consum record de gaze naturale într-o singură zi