Vineri, România a înregistrat din nou, pentru a treia zi consecutiv peste 2.000 de cazuri de coronavirus, iar dintre acestea, Bucureștiul a înregistrat cele mai multe infectări.

În acest context, Virgil Musta trage un semnal de alarmă. Medicul susține că cifrele sunt îngrijorătoare și este posibil ca cel de-al doilea val al pandemiei să fi început deja în România.

Totodată, medicul a subliniat faptul că pericolul este peste tot și este posibil ca orice persoană pe care o întâlnim să fie considerată infectată cu noul coronavirus.

”Este o cifra îngrijorătoare! De fapt, cifrele din ultimul timp sunt îngrijorătoare, pentru că suntem în continuare în faza ascendentă a pandemiei. Arată că este foarte probabil să ne confruntăm cu al doilea val al pandemiei, care începe la un nivel crescut al infectaților.

Cred că e momentul în care, cu fiecare persoană cu care ne întâlnim, să fie considerată pozitivă”, a spus Virgil Musta, la Antena 3.

Secțiile de la ATI sunt pline

De asemenea, medicul le-a recomandat românilor să evite zonele aglomerate și să se protejeze cât pot mai bine. În ceea ce privește situația din spitale, în țară, secțiile de Terapie Intensivă nu mai au locuri disponibile, iar cazurile de coronavirus continuă să crească.

”Și bineințeles, să evităm zonele aglomerate, activitățile unde se adună oameni, pentru că altfel nu vom trece cu bine această situație. În sensul că nu vom mai avea unde să internăm pacienții și pacienții nu vor mai beneficia de asistență medicală calificată. Vor rămâne acasă pentru că nu mai avem unde să îi cazăm, să îi tratăm și vor urma un tratament pe care și-l pot asuma la domiciliu.

Spitalele deja sunt pline, Terapiile Intensive nu mai au loc și cazurile sunt tot mai multe”, a avertizat medicul Virgil Musta.

Explicațiile lui Virgil Musta

În urmă cu lună de zile, într-un interviu acordat pentru Adevărul, medicul Virgil Musta susținea că anxietatea poate juca un rol important în fața virusului ucigaș.

„Se ştie că anxietatea şi depresia sunt factori favorizanţi în scăderea imunităţii. De aceea, pe sistemul acesta funcţionează şi placebo. Se ştie că în bolile infecţioase, dar nu numai, pacienţii care sunt optimişti şi au o gândire pozitivă au evoluţie mai bună. În lume, sunt câteva studii în care evaluează pacienţii şi îi tratează cu anxiolitice sau antidepresive”, spunea medicul la acea vreme.