'Percepţia a 626 de angajatori importanţi din România ne plasează la nivel urban în primele cinci ţări în deficitul de talente. Mai mult decât atât, faţă de 2014, percepţia potrivit căreia avem deficit de talent, de forţă de muncă calificată, este în creştere cu 21%. Şi ceea ce cred că este foarte important de menţionat este topul meseriilor. Este o analiză făcută pe 2015 şi situaţia a fost considerată pornind de la acele date. Pe locul întâi este postul de meseriaş calificat. Deci locul întâi cerut de angajatorii din România este de meseriaşi calificaţi', a spus Dragoş Pîslaru.

Pe locul doi se află meseria de inginer, iar pe locul trei cea de şofer. Topul continuă cu posturi de manager, personal IT, reprezentanţi vânzări, personal financiar-contabil, manageri de vânzări, personal pentru hoteluri şi restaurante, dar şi muncitori necalificaţi.

Ministrul a precizat că studiul privind deficitul de talente a fost realizat de ManpowerGroup, iar la acesta au participat 626 de angajatori importanţi din România.

Te-ar putea interesa și: