Într-un document publicat de Sputnik România intitulat “Edict al Democrației și statului de drept în România“, Diana Șoșoacă propune ca România să părăsească Uniunea Europeană.

Senatoarea susține că UE este un factor de putere care influențează deciziile politice pe plan național, iar acest lucru încalcă Constituția României. Totodată, acesta mai adaugă că cetățenii români nu sunt egali în drepturi cu cei ai celorlalte state membre, find considerați cetățeni ” de lumea a treia”.

Diana Șoșoacă a mai adăugat că toate tradițiile și istoria țării sunt încălcate, motiv pentru care solicită organizarea de urgență a unui referendum pentru ca România să părăsească UE.

“Având în vedere că UE a devenit un factor de putere care își permite să se implice și să influențeze deciziile pe plan național, încălcând grav Constituția României, economia românească este subminată de la nivel european, poporul român este cobaiul experimentelor sociale ale UE, iar cetățenii români nu sunt egali în drepturi cu cetățenii celorlalte state membre UE, fiind considerați cetățeni de lumea a treia, ni se fură bogățiile țării pas cu pas cu aportul UE, ni se încalcă tradițiile și istoria, ni se anulează identitatea și credințele, UE fiind factorul declanșator și decisiv în adoptarea și implementarea tuturor deciziilor împotriva esenței neamului românesc, solicităm ieșirea din UE, deci ROEXIT ! Solicităm de urgență organizarea unui referendum“, a cerut Șoșoacă, într-un document publicat de Sputnik România.

Diana Șoșoacă, apreciată de Rusia

În document, Diana Șoșoacă mai precizează că toți jurnaliștii care au indus panică în rândul populației, susținând că ”pandemia reprezintă un pericol”, trebuie judecați pentru ”instigare la omor.

Senatoarea mai precizează că toți cei implicați în acest proces de terorizare al cetățenilor nu vor mai putea să își exercite vreodată profesia și nici să emită opinii publice.

“Trusturile mass-media și jurnaliștii, televiziunile care au indus panica, teroarea în cetățenii români, care au interzis apariția unor medici, juristi, politicieni, luptători civici, preoți, cetățeni români etc care aveau și alte opinii decât cele ale Guvernului și instituțiilor statului în pandemia de covid-19, care au interzis dreptul la liberă exprimare, opinie etc în această pandemie, vor fi imediat anchetați și deferiți justiției pentru a fi condamnați pentru rele tratamente aplicate minorului, instigare la omor, hărțuire, inducerea în eroare a opiniei publice cu informații false, încălcarea drepturilor omului! Niciunul dintre cei găsiți vinovați nu vor mai putea să își exercite profesia de jurnalist și nici să emită opinii publice“, a propus senatoarea.

De menționat este faptul că, Sputnik România, publicația controlată de Kremlin s-a arătat extrem de încântată de mișcarea începută de Diana Șoșoacă. “O mișcarea politică de anvergură a Dianei Șoșoacă – astfel se poate numi un anunț fulminant, care poate însemna și declanșarea unui nou fenomen“, scrie sursa citată.