Veşti bune pentru românii care vor să se vaccineze împotriva COVID! Autorităţile au anunţat că luni, 1 februarie, va sosi în România cea de-a şaptea tranşă de vaccin dezvoltat de Pfizer şi BioNTech.

Noua tranşă constă în 163.800 de doze şi va sosi cu avionul, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara, transmite CNCAV (Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19).

Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă, mai spun reprezentanţii CNCAV.

Conform calendarului de livrare, următoarea tranșă de vaccin ar urma sa fie adusă în România luni, 8 februarie. Autorităţile din Romania așteaptă, la acest moment, confirmarea oficială în acest sens din partea firmei producătoare.

Unde vor ajunge cele 163.800 de doze de vaccin?

  • Centrul Național de Distribuție București: 81.900 doze;
  • Centrul Regional de Distribuție Brașov: 14.040 doze (dozele vor fi distribuite din totalul dozelor de vaccin alocate Centrului Național de Distribuție București. Transportul va fi executat cu o autospecială a MApN, însoțită de autospeciale ale jandarmeriei și poliției, cu respectarea lanțului de frig);
  • Centrul Regional de Distribuție Cluj: 12.870 doze;
  • Centrul Regional de Distribuție Constanța: 22.230 doze;
  • Centrul Regional de Distribuție Craiova: 16.380 doze;
  • Centrul Regional de Distribuție Iași: 10.530 doze;
  • Centrul Regional de Distribuție Timișoara: 19.890 doze.

Ţara noastră va primi mai multe doze începând cu jumătatea lunii februarie

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziție de firma producătoare, sens în care, săptămânal, țara noastră primește tranșele de vaccin necesare imunizării populației.

Pe măsură ce noile tranșe ajung în România, aplicația de programare se actualizează și permite continuarea procesului de programare pentru categoriile populaționale aflate în etapa curentă.

În ceea ce privește calendarul de livrare a dozelor, compania Pfizer a anunțat că va crește numărul de doze în jurul datei de 15 februarie, mai transmite CNCAV.