Ţara noastră ar putea avea o nouă identitate turistică, prezentându-se ca o destinaţie europeană de prim rang pentru vânătoare şi turism.

Aşa s-a prezentat România la Târgul de vânătoare, pescuit şi turism Fercatur din Ciudad Real, ca destinaţie europeană de prim ordin în acest domeniu, informează El Dia de Ciudad Real.

Autorităţile române lucrează acum la o nouă identitate turistică, pentru promovarea ţării în Europa, de vreme ce piaţa aceasta este „cea mai potrivită patrimoniului cultural, rural, şi turismului de aventură”, a explicat Andrei Luca, prim-colaboratorul ambasadorului român la Madrid.

El a explicat că vânătoarea este un atu sigur pentru România, mai ales în zona Deltei Dunării, şi că „se poate găsi cu greu un loc mai bun pentru pescuit în Europa”.

La rândul său, preşedintele Asociaţiei Hispano-Române din Ciudad Real, Daniel Comăniţă, a explicat că în România este permisă vânarea unui anumit număr de urşi pe an, dat fiind faptul că există aproximativ 8.000 de exemplare, şi există însă şi obligaţia de a oferi o parte din avantajele obţinute din vânat protecţiei acestei specii.

Pe de altă parte, România are la Târg şi o foarte interesantă ofertă turistică, cu prezentarea a şapte zone declarate de UNESCO Patrimoniu al Umanităţii, între care Transilvania, oraşul medieval Sighişoara ori Delta Dunării. De aceea, a spus consulul României în Castilla-La Mancha, Cătălin Gelu Boicu, România va fi prezentă de acum înainte la Fercatur. El a insistat şi asupra importanţei susţinerii, şi prin astfel de acţiuni, a integrării românilor din Spania şi colaborării cu spaniolii pentru îmbunătăţirea imaginii pe care o au unele persoane despre primii.

România are statut de invitat special la Târgul de vânătoare, pescuit şi turism din Ciudad Real, organizat de Fundaţia antreprenorială CEOE-CEPYME, şi a primit un spaţiu privilegiat de expunere si promovare. Participarea românească la eveniment a fost organizată de Asociaţia Hispano-Română din Castilla-La Mancha, cu sprijinul Ambasadei României, Biroului de turism al României la Madrid şi Institutului Cultural Român din Madrid.
Târgul este o tradiţie în peisajul evenimentelor de profil, contează pe prezenţa a peste 100 de expozanţi din Spania şi străinătate, şi sunt aşteptaţi peste 70.000 de vizitatori.