România, descrisă precum o țară de vis. Publicația britanică The Telegraph explică, într-un articol de opinie, de ce România este o destinație de vacanță ideală. Conform celor scrise, țara noastră este o alegere mai bună decât Seychelles, o țară insulară formată din 115 insule din Oceanul Indian, la 1,600 km est de Africa.

„De ce România este o opțiune de vacanță mai bună decât Seychelles după lockdown?”, scrie sursa menționată la începutul articolului.

„Cele două țări au spus că primesc călătorii vaccinați dar alegerea mea este România. Știu la ce te gândești: ai nevoie de soare, mare și nisip. Statul acasă este ceva specific anului trecut iar acum a sosit vremea să ieșim afară. Într-adevăr, poate contemplai o călătorie de 10 zile către Seychelles. La urma urmelor, este o destinație aleasă. De fapt, este singura alegere în momentul de față. Desigur, înafara de România”, transmite publicația britanică.

România, descrisă precum o țară de vis

„Chiar vrei să treci peste această șansă de a vizita România, fiind și atât de aproape? Unii dintre voi ar putea răspunde prin a zice că România nu se compară cu Seișele plin de soare, că locuitorii săi trăiesc în mod perpetuu sub cerul de plumb al trecutului său întunecat.

Acestor persoane le-aș spune, drag cititor, să se gândească din nou. Deoarece România este, desigur, un membru mândru al UE în momentul de față. De mult trecute sunt zilele lui Nicolae Ceauşescu, care a ras bătrâna inimă fericită a Bucureștiului și a pus în locul ei ideea „realismului socialist” (să nu uităm de faptul că Palatul Parlamentului, care a costat 3 miliarde de euro). În 1989, după o revoltă violentă și un mic proces superficial, trei soldați l-au dus pe Ceaușescu în spate pentru a îl executa”, scrie Telegraph.

„Toate sunt în trecut, spun eu”, continuă sursa menționată, înainte de a reveni la subiectul Mării Negre și România ca destinație de vacanță.

„Am deviat de la subiect. În primul rând, evitați satul Glod. Petreceți primele zile din vacanța vieții voastre în București”, este subliniat în articolul respectiv. „După aceea, mergeți cu o inimă bucuroasă și poate o băutură puternică către zona de țară, pentru a explora minunile României din ziua de azi – terenuri muncite precum o făceau strămoșii noștrii, acum 200 de ani. În depărtare, cai stoici trag de plug. În apropiere, domnișoare cu fulare fug în grabă mare către casă, în timp ce norii se întunecă iar ceața se apropie”, descrie autorul articolului de opinie.