Irlanda prelungește lockdown-ul. Premierul Micheal Martin a explicat că decizia a fost luată deoarece numărul de persoane contaminate trebuie redus.

„Guvernul a decis să prelungească toate restricţiile actuale până la 5 martie pentru a reduce numărul de persoane infectate”, a declarat premierul irlandez, conform afp.com

Irlanda prelungește lockdown-ul

„Mesajul adresat oamenilor pentru următoarele şase săptămâni este foarte simplu: rămâneţi acasă, nu călătoriţi”, a subliniat acesta, conform sursei menționate.

Trebuie menționat că magazinele neesenţiale, barurile, restaurantele şi şcolile vor rămâne închise. Astfel, au fost prelungite măsurile luate la începutul lunii ianuarie, după ce Irlanda a înregistrat până acum 2.997 de decese cauzate de noul coronavirus la o populaţie de cinci milioane de locuitori.

De asemenea, „oricine intră din străinătate va fi supus unei carantine obligatorii”, a indicat vicepremierul Leo Varadkar. Totuși, vor exista „câteva excepții”, arată sursa menționată.

Varadkar a explicat că, în majoritatea cazurilor, cei care vor sosi în ţară vor putea să intre în carantină la domiciliu, dar că „acest lucru va fi obligatoriu pentru prima dată şi nu va mai fi cu titlu de recomandare”.

În altă ordine de idei, toate persoanele care sosesc din Brazilia şi Africa de Sud vor fi supuse unei carantine obligatorii „în unităţi speciale”, transmite  premierul.

Persoanele din alte ţări şi care nu au un test negativ de mai puţin de 72 de ore vor trebui, de asemenea, să intre în carantină în hoteluri special organizate, a continuat acesta.

Călătoriile pe termen scurt, care nu necesită viză, din Africa de Sud sau America de Sud vor fi, de asemenea, interzise ”cel puţin” până la 5 martie, a indicat premierul Martin. Pentru prima dată, aceste noi restricţii se vor aplica tuturor porturilor şi aeroporturilor din Irlanda, inclusiv celor din Irlanda de Nord.

Sursă foto: Dreamstime