Potrivit datelor Federaţiei Internaţionale pentru Robotică, citate de proiectantul şi integrator de soluţii multitehnice, IMSAT Groupe SNEF, potenţialul de dezvoltare a proiectelor cu roboţi industriali este foarte mare în România, unde există, în prezent, 15 roboţi industriali la 10.000 de lucrători, sub nivelul înregistrat în Polonia sau Ungaria.

În acest context, Grupul anunţă dezvoltarea diviziei de integrare sisteme robotice şi devine unic partener oficial în România al Kawasaki Robotics, unul dintre cei mai mari producători de roboţi industriali din lume. Astfel, în laboratorul de robotică IMSAT RobotLAB, printr-o investiţie de 500.000 de euro realizată în Bucureşti, compania efectuează pretestarea sistemelor şi simularea soluţiilor robotizate, iar clienţii pot să urmărească în timp real cum avansează proiectul.

„Criza Covid-19 a creat contextul unei creşteri a automatizării în întreaga Europă, inclusiv în România. Principalele argumente pentru automatizare pornesc de la nevoia companiilor de a-şi proteja angajaţii, ca aceştia să fie mai puţin vulnerabili, şi se bazează pe tendinţa Europei de a se consolida durabil prin facilităţi de producţie locale. Un obiectiv important pentru noi va fi, prin urmare, să răspundem cererii pe care o estimăm în creştere în următoarele luni”, a declarat Alexandru Cuza, director de dezvoltare al IMSAT Groupe SNEF şi coordonatorul departamentului IMSAT Robotics.

Se oferă serviciile necesare

Prin parteneriatul cu Kawasaki Robotics, IMSAT Groupe SNEF preia competenţele acestui producător pentru piaţa locală, oferind toate serviciile: integrarea de roboţi Kawasaki, servicii de mentenanţă, piese de schimb şi training. În plus, compania poate implementa proiecte cu roboţi industriali şi pe pieţele externe.

În prezent, oficialii companiei poartă discuţii cu mai mulţi clienţi din afara ţării despre potenţiale proiecte cu roboţi industriali, mai exact în Austria, Germania şi Bulgaria, în diferite industrii, precum farma, siderurgie sau FMCG.

Datele Federaţiei Internaţionale pentru Robotică arată că, în România, există, în prezent, 15 roboţi industriali la 10.000 de lucrători, sub nivelul înregistrat în Polonia sau Ungaria. În acelaşi timp, media globală este de 74 roboţi industriali la 10.000 de angajaţi.

IMSAT Groupe SNEF proiectează, dezvoltă şi integrează soluţii multitehnice pentru cele mai complexe aplicaţii. Compania numără peste 1.100 de specialişti, cu experienţă în proiecte implementate în România şi în peste 35 de ţări de pe patru continente.