Producţia industrială a crescut cu 2,7% în zona euro şi cu 3% în Uniunea Europeană (UE 28), în luna ianuarie 2018 comparativ cu ianuarie 2017, potrivit Agerpres.

În schimb, în luna ianuarie 2018 comparativ cu luna decembrie 2017, România se situează printre statele membre cu cea mai mare scădere a producţiei industriale de la o lună la alta, minus 2,9%, un declin mai pronunţat fiind înregistrat doar în Olanda, minus 5,7%. Aceasta, în condiţiile în care, de la o lună la alta, producţia industrială a scăzut cu 0,7% în Uniunea Europeană şi cu 1% în zona euro. 

În ultimul trimestru al anului trecut comparativ cu trimestrul al treilea, gradul de ocupare a crescut cu 0,3% în zona euro şi cu 0,2% în Uniunea Europeană.

În rândul statelor membre, România a înregistrat cel mai mic avans al gradului de ocupare de la un trimestru la altul, 0,1%.

Singurele ţări unde gradul de ocupare a scăzut au fost Italia şi Polonia (minus 0,3% în ambele ţări), Grecia şi Lituania (minus 0,1% în ambele state), în timp ce în Cehia rata de ocupare a rămas stabilă.