Mircea Coşea, analist economic, avertizează de urgență autoritățile române cu privire la economia țării noastre. Acesta solicită implementarea rapidă a unor măsuri economice deoarece România se află într-o situație critică.

„Peste 240.000 de întreprinderi s-au închis şi în curând economia noastră nu va ma furniza nimic pentru buget. Asta ce însemnă? Înseamnă că intrăm într-un colaps economic îngrozitor. Trebuie luate măsuri urgente”, a explicat Mircea Coșea.

Economiștii privesc cu teamă anul 2022

Analiștii economici anticipează că anul următor va avea un impact negativ asupra economiei. Aceștia estimează că ianuarie 2022 va fi o lună dificilă, care va aduce diverse probleme financiare românilor.

În prezent, facturile la energie electrică şi gaze naturale pentru un număr semnificativ de orașe încă nu au fost emise. În această situație, oamenii ar trebui să achite un cost dublu la utilități în ianuarie.

„Anul 2022 va fi foarte greu în prima lui parte după terminarea primăverii. Intrarea în vară va fi foarte grea. Eu sunt foarte mulţumit că domnul ministru al Energiei spune că nu îţi va permite nimeni să îşi bată joc de români, dar trebuie să şi facă ceva în perioada asta pentru că ne apropiem de martie, aprilie când aceste plafonări nu vor mai fi valabile şi preţurile vor creşte exponențial.

De altfel, se adeverește ceea ce spuneam acum o lună şi ceva că legile sunt bune, dar aplicare lor este foarte complicată. Multă birocrație, un nivel mic de digitalizare la furnizori şi la distribuitori.”, a spus acesta.

„Cetățenii sunt în mare pericol, economia României începe să cadă”

Mircea Coșea susține că Guvernul trebuie să acționeze în funcție de evoluția economiei, nu de manifestările oamenilor deoarece „economia României este în mare pericol” acum.

„Deci gândiți-vă că greșelile dacă nu chiar abuzurile pe facturi vor continua, ele vor fi din ce în ce mai dese şi asta va crea foarte multe probleme cetăţenilor. Un Guvern trebuie să acționeze în funcţie de semnalele economice, nu de manifestările din stradă. Cetățenii sunt în mare pericol şi, începând de acum câteva zile, economia României este în mare pericol, începe să cadă.

Dacă s-a închis şi fabrica de aluminiu de la Slatina, dacă s-a închis tot ce înseamnă îngrășăminte, dacă au dispărut 240.000 de întreprinderi mici şi mijlocii datorită preturilor la energie înseamnă că în curând economia noastră nu va ma furniza nimic pentru buget. Asta ce însemnă? Înseamnă că intrăm într-un colaps economic îngrozitor. Trebuie luate măsuri urgente”, a spus Mircea Coşea la Antena 3.