„Statisticile europene privind accidentele rutiere şi consecinţele acestora arată că, din păcate, România se clasează pe ultimele locuri în ceea ce priveşte siguranţa rutieră. Pierderile de vieţi omeneşti ca urmare a accidentelor rutiere sunt de aproximativ 1.900 pe an, cu o medie zilnică de circa cinci decese. Numărul de victime înregistrate în 2016 raportat la populaţia României a fost de 95 de morţi la 1 milion de locuitori”, a spus secretarul de stat în cadrul Ministerul Transporturilor, Mihai Tămâian, citat de Agerpres. 

Potrivit acestuia, numărul persoanelor rănite grav în accidentele rutiere este de peste 8.000 pe an. 

„Odată cu aderarea la Uniunea Europeană, în 2007, România şi-a însuşit obiectivele acestea în domeniul siguranţei rutiere şi anume reducerea cu 50% a numărului de victime ale accidentelor rutiere până în anul 2010 faţă de valorile înregistrate în 2001, şi ulterior până în anul 2020 faţă de valorile înregistrate în 2010”, a afirmat Tămâian. 

De asemenea, comisarul european pentru Transporturi, Violeta Bulc, a spus, prin intermediul unui mesaj video, că în România creşterea puternică a numărului de vehicule şi infrastructura nedezvoltată au dus la o creştere alarmantă a numărului de accidente rutiere.