România face tranzacția momentului! Ajutor nesperat pentru Germania. Tocmai au anunțat

Germania a achiziţionat de la România 5 milioane de doze de vaccin Pfizer/BioNTech împotriva coronavirusului pentru a accelera campania de administrare a dozei booster, a anunţat Ministerul federal al Sănătăţii marţi seara, informează dpa.

România primise aceste doze prin schema de achiziţie comună de vaccinuri a Uniunii Europene, dar urmau să rămână neutilizate.

Ele vor fi disponibile în Germania din săptămâna care începe la 24 ianuarie.

Germania estimează că, per total, aproximativ 32 milioane de doze de vaccin – 12 milioane produse de Pfizer/BioNTech şi 20 milioane de Moderna – vor fi disponibile în următoarele trei săptămâni, începând din 17 ianuarie.

Aceasta va face ca, în următoarele trei săptămâni, primirea unei doze booster să fie accesibilă oricui va dori, a subliniat Ministerul Sănătăţii de la Berlin.

Mai sunt eficiente vaccinurile anti-Covid împotriva Omicron?

Varianta Omicron generează din ce în ce mai multe semne de întrebare. În acest sens, experții sanitari aduc clarificări. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a vorbit despre eficiența vaccinurilor anti-COVID, împotriva acesteia.

Potrivit sursei citate, deși varianta Omicron a fost depistată în urmă cu aproape două luni, sunt necesare mai multe cercetări pentru a afla dacă vaccinurile anti-COVID-19 existente oferă o protecţie adecvată împotriva acesteia.

De menționat este faptul că, potrivit OMS, studiile sunt necesare chiar dacă producătorii de vaccinuri dezvoltă o nouă generaţie de seruri, relatează Reuters.

OMS face referire și la cea mai recentă notă de informare a agenţiei ONU, care și-a propus să răspundă celor mai importante întrebări despre noua variantă de coronavirus apărută prima dată în noiembrie, precum cele legate de severitatea, transmisibilitatea şi abilitatea sa de a evita protecţia oferită de vaccinurile existente. Aceasta stabileşte, de asemenea, priorităţile pentru statele sale membre.

Pe de altă parte, agenția ONU nu a putut da un răspuns la una din întrebările cheie „dacă este nevoie de un nou vaccin specific pentru Omicron”. În acest sens, OMS precizează că mai este nevoie de timp pentru a fi stabilite aceste aspecte.