România a dat o mare lovitură. Potrivit ultimelor informații, țara noastră va avea cel mai modern centru de radioterapie din sud estul Europei, construit din donații de Asociația „Dăruiește Viață” în clădirea noului spital de la „Marie Curie”.

În ceea ce privește organizarea centrului, acesta va avea două aparate de radioterapie de ultimă generație, iar personalul va fi pregătit în două centre de referință din Roma și Dublin.

De menționat este faptul că, până acum, 350 de mii de romani au susținut acest proiect, iar firmele mai au la dispoziție patru zile să direcționeze 20% din impozitul pe profit. De asemenea, procedura poate fi făcută și online.

Astfel, bolnavii din România se vor bucura de toate tratamentele necesare în condiții optime. În noul spital contruit din donaţii de Asociaţia „Dăruieşte Viaţă” sunt deja pregătite buncărele în care vor fi instalate două aparate de ultimă generaţie.

Cine va instrui personalul

Totodată, se pare că unul dintre cei mai mari specialişti ai lumii a oferit gratuit consultanţă. Este vorba despre doctorul Saiful Huq, care este preşedintele Asociaţiei Fizicienilor din Statele Unite şi director medical în 30 de centre de radioterapie din America şi Europa. El va fi și cel care va instrui întreg personalul centrului.

„Acești profesioniști care vor face cercetare, studii clinice şi vor trasa cele mai bune căi de a trata copiii. Vor fi lideri la nivl mondial și pacienți din toată Europa vor veni în acest centru pentru a primi cel mai bun tratament în cancer”, a precizat Saiful Huq, potrivit stirileprotv.ro

Calculele arată că dacă patronii ar direcţiona 20% din impozitul pe profit către o cauză, ONG-urile ar putea strânge 400 de milioane de euro. Totuși, „Dăruieşte Viaţa” are nevoie dedoar  20 de milioane de euro pentru a ridica şi a doua clădire a noului spital, pentru ca toţi copiii bolnavi de cancer să fie trataţi în cele mai bune condiţii.