Vești bune pentru România. Următoarea tranșă de noi vaccinuri anti-covid urmează să ajungă în România pe 29 decembrie. Sunt vizate orașele Cluj, Timișoara și București.

De asemenea, dozele vor ajunge și în Brașov, Constanța, Craiova și Iași, pe data de 30 decembrie, cu doar o zi înainte de încheierea anului.

Potrivit unei informări de presă, în opt țări, livrarea vaccinului anti-covid a întâmpinat o serie de probleme tehnice.

„Din informațiile pe care le deținem, în opt țări s-a întârziat livrarea din cauza unor probleme tehnice ale producătorului.
Astfel că, la acest moment știm că vor sosi noi vaccinuri anti-COVID-19 în România, după cum urmează:

– în data de 29 decembrie în București, Cluj și Timișoara;

– iar în 30 decembrie în Brașov, Constanța, Craiova și Iași.

Vă vom ține la curent cu eventualele actualizări sau modificări ale programului de furnizare ale vaccinurilor anti-COVID-19”, se arată într-o informare de presă.

960 de români s-au vaccinat deja

Duminică, 27 decembrie, a început campania de vaccinare în România. Debutul campaniei a fost marcat în această dimineață la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș“ din capitală.

Prima persoană vaccinată a fost Mihaela Anghel, asistentă medicală generalistă, membră a echipei medicale care, în data de 27 februarie a acestui an, a preluat primul pacient din România confirmat cu virusul SARS-CoV-2.

De asemenea, acțiunile au continuat și la nivel național, iar în acest moment (27 decembrie, ora 18.00), numărul total de cadre medicale din cele 10 spitale cărora li s-a administrat deja prima doză de vaccinuri este de 960.

În ceea ce privește eventualele efecte adverse, până în prezent, persoanele vaccinate duminică, nu au înregistrat efecte adverse.
Vaccinarea personalului medical din cele zece unități medicale aflate în prima linie în lupta cu COVID-19, din prima tranșă de vaccinuri livrate în data de 25 decembrie, continuă luni (28 decembrie) și marți (29 decembrie).