„Începe sfârșitul pandemiei! A fost modul superb în care s-a exprimat Mihaela Anghel, asistent medical în cadrul echipei care a preluat primul pacient confirmat pozitiv cu Covid 19.

Mihaela este primul român vaccinat în debutul unei campanii naționale fără precedent!

Am fost tare emoționat să fiu prezent la Institutul Național de Boli Infecțioase Prof. dr. MATEI BALȘ, la debutul campaniei de vaccinare împotriva virusului care a răpit atât de multe vieți, care ne-a dat peste cap întreaga viață.

Astăzi s-a declanșat prima etapă a campaniei de vaccinare care, așa cum era firesc, a început cu personalul medical din linia întâi, cu cei fără de care sănătatea și viața ne-a fi în pericol.

În etapele următoare, vor fi vaccinate în mod gratuit toate persoanele care doresc să se imunizeze împotriva acestui virus nenorocit, vaccinarea fiind sigură, voluntară și absolut necesară pentru stoparea pandemiei.

Aștept cu nerăbdare să îmi vină rândul!”, a spus Traian Berbeceanu, prefectul Capitalei.

960 de cadre medicale au fost vaccinate astăzi

Astăzi, 27 decembrie ac, a început campania de vaccinare în România. Debutul campaniei a fost marcat în această dimineață la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș“ din capitală.

Prima persoană vaccinată a fost Mihaela Anghel, asistentă medicală generalistă, membră a echipei medicale care, în data de 27 februarie a acestui an, a preluat primul pacient din România confirmat cu virusul SARS-CoV-2.

De asemenea, acțiunile au continuat și la nivel național, iar în acest moment (27 decembrie, ora 18.00), numărul total de cadre medicale din cele 10 spitale cărora li s-a administrat deja prima doză de vaccinuri este de 960.

În ceea ce privește eventualele efecte adverse, până în prezent, persoanele vaccinate duminică, nu au înregistrat efecte adverse.

Vaccinarea personalului medical din cele zece unități medicale aflate în prima linie în lupta cu COVID-19, din prima tranșă de vaccinuri livrate în data de 25 decembrie, continuă luni (28 decembrie) și marți (29 decembrie).

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin