În zona euro, lucrările de construcţii au crescut cu 2,6% în luna mai 2017, comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut, iar la nivelul Uniunii Europene au înregistrat un avans de 2,5%. Eurostat precizează că doar trei state membre UE, în frunte cu România, au înregistrat o scădere în luna mai. 

De asemenea, în luna mai 2017, comparativ cu luna aprilie 2017, România a raportat un declin al lucrărilor de construcţii de 1,3%, mai mare decât declinul de 1,1% înregistrat la nivelul UE sau de 0,7% înregistrat în zona euro. În rândul statelor membre UE, cea mai mare scădere lunară a lucrărilor de construcţii a fost consemnată în Slovenia (minus 10,6%), Suedia (minus 7,1%) şi Slovacia (minus 4,9%). La polul opus, cele mai mari creşteri lunare ale lucrărilor de construcţii au fost înregistrate în Ungaria, 7,6%, Bulgaria, 3,6%, şi Italia, 2,7%. 

Conform datelor prezentate anterior de Institutul Naţional de Statistică, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut în luna mai în ritm anual, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 16,7%, respectiv cu 13,1%, iar faţă de aprilie 2017 s-a redus cu 10,6% ca serie brută şi cu 1,3% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate. 

AGERPRES