În timp ce în România costurile pentru înfiinţarea unei SRL, ca aport la capitalul social, sunt de 45 de euro, în Cehia valoare capitalului minim este de numai un euro.

La polul opus se află Slovacia, unde este necesară o sumă minimă de 5.000 euro pentru înfiinţarea unei SRL, în timp ce în Ungaria sau Polonia acest cost ajunge la minimum 1.737 de euro, respectiv 1.200 de euro.

În acelaşi timp, România se clasează pe locul al treilea în topul costului pentru înfiinţarea unei societăţi pe acţiuni (S.A.), la egalitate cu Slovacia, cu un capital minim de 25.000 euro, cel mai redus cost fiind în Polonia, de 24.000 euro.

Pe de altă parte, din datele studiului rezultă faptul că Cehia are cel mai mare cost pentru înfiinţarea unei S.A., capitalul minim pentru înfiinţarea unei astfel de companii fiind de 72.930 euro, în timp ce în Ungaria este necesară suma de 69.462 euro.

Compania Accace are experienţă în externalizare şi consultanţă în regiunea Europei Centrale şi de Est şi oferă, în prezent, aceste servicii la nivel mondial atât prin intermediul birourilor din România, Republica Cehă, Germania, Ungaria, Polonia, Slovacia, Ucraina şi Marea Britanie, precum şi în alte 12 ţări prin partenerii săi stabili, respectiv în Austria, Brazilia, Bulgaria, Croaţia, China, India, Luxemburg, Olanda, Rusia, Serbia, Slovenia şi SUA.

Cu o cifră de afaceri anuală la nivel de grup de peste 9 milioane de euro, Accace a reuşit să atragă de-a lungul timpului clienţi de renume din domeniul imobiliar, precum CBRE sau GE Capital Real Estate, domeniul financiar, ca Allianz şi ING, producători mondiali, cum ar fi: Pirelli, Goodyear, Yamaha, Scania, ASUS, Sharp, Olympus şi Orsay, dar şi companii din domeniul serviciilor, precum Grafton Recruitment sau Falck Fire Services.

SURSA: Agerpres