Andrei Anti, originar din comuna Butea a fost condmnat definitiv la 2 ani şi 6 luni de închisoare cu suspendare și obligat să plătească peste 100.000 de lei după ce s-a descoperit că a deturnat bani din fonduri europene. 

În 2014, Andrei Anti a fost mandatat printr-o procură notarială să gestioneze întreprinderea individuală deţinută de o femeie din comuna Butea. Din cauza unor probleme de sănătate femeia care reușise să depună actele pentru obţinerea unei finanţari europeane,  a fost nevoită să plece în Danemarca, acesta fiind motivul pentru care l-a mandatat pe Andrei Anti să se ocupe de afacerea sa.

„În cursul anului 2015, după ce l-a împuternicit pentru a doua oară pe numitul Anti Andrei să administreze în continuare I.I. (…..), persoana vătămată a precizat că s-a întors în România cu intenţia de a se ocupa personal de afacerea demarată şi de implementarea proiectului, iar în acest context s-a întâlnit cu Anti Andrei, care a refuzat să-i restituie documentele societăţii pe care i le-a remis cu ocazia împuternicirii”, se arată în rechizitoriu.

 În urma investigaţiilor, procurorii ieşeni au descoperit că banii au fost retraşi de la bancomate din judeţele Iaşi şi Neamţ și flosiți pentru achitarea unei datori, dar și pentru jocurile de noroc, de către Andrei Anti, deși aceste fonduri structurale care urmau să se acorde în două tranşe, prima tranşă, în valoare de 107.000 de lei, fiind decontată în anul 2014,  ar fi trebuit să fie folosite pentru cumpărarea a  patru hectare de teren.

,,Inculpatul a restituit un împrumut în cuantum de aproximativ 8.000 euro fratelui său, a cheltuit o parte a sumei de 107.304 lei la jocuri electronice şi a efectuat lucrări de construire la o anexă a fermei (grajd), lucrări neprevăzute în planul de afaceri”, au stabilit procurorii DNA, potrivit Adevărul.