În 2014, Rolls-Royce a livrat clienţilor din întreaga lume un număr de 4.063 de vehicule, în creştere cu 12% comparativ cu 2013. În plus, numărul autovehiculelor vândute în 2014 a fost de patru ori mai mare decât în 2009. 2014 este al cincilea an consecutiv în care Rolls-Royce realizează vânzări record.

'Am trecut pragul de 4.000 de unităţi vândute pentru prima dată în istoria noastră. Rolls-Royce rămâne cel mai mare brand de produse de lux din lume', a declarat directorul general Torsten Mueller-Oetvoes.

SUA au rămas cea mai mare piaţă pentru Rolls-Royce în 2014, urmată de China, Emiratele Arabe Unite şi Marea Britanie. Rolls-Royce a deschis anul trecut şase noi reprezentanţe şi în prezent are 127 de reprezentanţe la nivel mondial.

Chiar dacă este vorba de o cifră record, vânzările Rolls – Royce sunt doar o mică parte din obiectivul grupului german BMW de a vinde peste două milioane de autovehicule în acest an. BMW se luptă să-şi păstreze titlul de cel mai mare producător mondial de automobile de lux în condiţiile în care rivalul Daimler AG a relansat marca Maybach iar Bentley, divizie a Volkswagen AG, vrea să lanseze cel mai scump SUV din lume la un preţ de aproximativ 180.000 de euro. AGERPRES

Te-ar putea interesa și: