Producătorul spune că pe lângă locurile de muncă create de fabrică, investiţia va stimula indirect apariţia a alte 300 de posturi noi de muncă, pentru servicii şi logistică. Noua unitate de producţie va fi amplasată pe un teren de circa 30 de hectare localizat în comuna Ariceştii Rahtivani în apropiere de Ploieşti, judeţul Prahova, şi va fi prima fabrică de vată minerală bazaltică a grupului Rockwool în România. Compania este prezentă pe piaţa locală din 1998, însă doar ca furnizor de materiale pentru construcţii.

Cea mai mare parte a materiei prime şi a serviciilor de logistică va proveni din România, potrivit companiei. Procesul pentru emiterea permiselor şi autorizațiilor necesare a fost iniţiat, astfel că producţia de vată minerală bazaltică este estimată să înceapă în anul 2019.

„Această investiţie ne va permite să sprijinim mai bine eforturile României de a creşte siguranţa împotriva incendiilor şi eficienţa energetică în clădirile din ţară. Încurajăm Guvernul să continue să colaboreze cu statele membre ale Uniunii Europene în cadrul platformei pentru schimb de informaţii în domeniul incendiilor (FIEP), precum şi pentru alte iniţiative care vor îmbunătăţi reglementările privind siguranţa la incendiu”, a declarat Gilles Maria, senior vice president în cadrul grupului danez.

Anunţul de astăzi vine ca urmare a declaraţiei făcute de reprezentanţii grupului la începutul acestui an 2017, când îşi exprimau intenţia de a cumpăra teren pentru a-şi extinde producţia în Statele Unite ale Americii, Suedia şi România.