Robert Negoiţă trebuie să plătească o cauţiune de aproape 1,5 milioane de lei pentru ca instanţa să judece cererea sa de suspendare a măsurilor asiguratorii dispuse de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală în cazul bunurilor sale, pentru o datorie la buget de aproximativ 28 de milioane de euro.

Curtea de Apel Bucureşti a stabilit o cauţiune de 1.405.245 de lei, pe care Robert Negoiţă trebuie să o plătească până în 9 februarie pentru ca instanţa să judece cererea de suspendare a sechestrului. Cauţiunea reprezintă 1% din valoarea totală a bunurilor supuse sechestrului.

Avocatul lui Robert Negoiţă a susţinut că operaţiunile pe care clientul său le-ar fi făcut ar fi fost supuse TVA, adică maxim 25% din sumă, şi a apreciat că ar fi suficienţi pentru a plăti statului în cazul în care se va dovedi că nu şi-a plătit datoriile.

Omul de afaceri Robert Negoiţă a înstrăinat în timpul controlului Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală de anul trecut apartamente, terenuri şi loturi de parcare în valoare de 66,57 milioane lei către fratele şi tatăl său, astfel că Fiscul nu a putut dispune măsuri asiguratorii şi pentru aceste bunuri.