Alertă meteo în București! Avem parte de averse și vijelii. S-a activat RO-Alert (DOCUMENT)

Meteorologii spun că în București și în județul Ilfov se vor semnala frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelie, averse ce vor acumula 15 – 20 l/mp și grindină de mici dimensiuni.

Sistemul RO-Alert s-a activat și el. A fost emis, așadar, un avertisment de tip cod portocaliu de averse torențiale și descărcări electrice frecvente. Avertismentul expiră la ora 23:30.

Autoritățile recomandă populației să evite deplasările și să ia măsurile necesare de adăpostire și protecție. În plus, populația este sfătuită să urmeze instrucțiunile autorităților.

Documentul poate fi citit integral aici.

Cod galben de fenomene meteorologice periculoase

ANM a mai emis o avertizare de tip cod galben de fenomene periculoase: frecvente descărcări electrice, vijelie cu rafale de peste 60 km/h, grindină de mici dimensiuni și averse ce vor cumula 10 – 15 litri/metrul pătrat.

Zonele vizate de acest cod sunt:

  • județul Tulcea: Măcin, Isaccea, Jijila, Greci, Niculițel, Luncavița, Somova, Carcaliu, Frecăței, Văcăreni, Hamcearca, Grindu, Smârdan, I.C.Brătianu

Potrivit meteorologilor, avertizarea de tip cod galben intră în vigoare pe 28 iulie, la ora 22:55 și va expira pe 29 iulie, la ora 00:00.

Documentul integral poate fi consultat aici.