‘Acum încă se merge pe dosarele din stoc, iar ritmul este de 50-60 de dosare pe zi. Un ritm în scădere faţă de cel normal de aproximativ 70 de dosare pe zi. Peste o lună şi jumătate sau două luni o să putem aprecia dacă ritmul se păstrează, scade ori creşte’, a spus Aurel Şaramet, în cadrul unui colocviu organizat la Sinaia.

Acesta a explicat că nu poate fi apreciat corect ritmul de primire pe noul program ‘Prima Casă’ întrucât prelucrarea unui dosar nou la bancă durează două luni, iar uneori trei luni şi abia de acum încolo va începe primirea dosarelor pe noul program.

Aurel Şaramet a participat, sâmbătă, la Sinaia, la Colocviile ‘Pieţei Financiare Florin Petria’, unde, timp de două zile, importanţi reprezentanţi ai instituţiilor financiar-bancare din România dezbat teme din actualitate.

Guvernul a adoptat, la jumătatea lunii august, în şedinţa săptămânală, o Hotărâre pentru suplimentarea plafonului pentru Programul ‘Prima Casă’ cu suma de 200 de milioane de lei.

Potrivit actului normativ, se suplimentează plafonul de garantare destinat achiziţiei de locuinţe construite prin ANL cu 200 milioane lei, astfel încât plafonul de garantare pentru locuinţele construite prin ANL ajunge la 500 milioane lei, din totalul plafonului suplimentar de 1,2 miliarde lei, aferent locuinţelor achiziţionate prin Programul ‘Prima casă’. AGERPRES