Ringier Foundation a lansat, duminică, programul educaţional „Catedra Ringier”, program desfăşurat în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Acest program îşi propune să ofere pregătire suplimentară la disciplinele limba şi literatura română şi matematică elevilor de clasa a VIII-a care provin din familii cu venituri reduse.

In programul „Catedra Ringier” sunt înscrişi 32 de copii din trei şcoli ale sectorului 2 din Bucureşti: Şcoala nr. 25, Şcoala nr. 41 şi Şcoala nr. 145.

Programul se bucură de susţinerea directorilor şcolilor înscrise în program, care s-au implicat in selecţia elevilor pe baza criteriilor prestabilite şi au găsit soluţii pentru desfăşurarea orelor de curs.

Criteriile pe baza cărora s-a definit grupul au luat în calcul situaţia financiară a familiilor, precum şi implicarea şi interesul elevilor faţă de educaţie, confirmate de recomandările diriginţilor.

Pentru a asigura eficienţa sesiunilor de pregătire, componenţa medie a unei grupe este de şase elevi.

Sesiunile săptămânale de pregătire se vor desfăşura în regim after school în şcolile în care învaţă elevii.

În ceea ce priveşte profesorii care vor susţine cursurile, Ringier Foundation a înrolat un număr de noua cadre didactice. Procesul de selecţie a profesorilor a durat aproape două luni.

În afara criteriilor de performanţă, care au constituit un filtru important de selecţie, aceştia au fost evaluaţi şi pe partea de atitudine şi abilităţi de comunicare.

Echipa de recrutatori a fost formată din reprezentantul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Faustina Vlad, şi din specialistul de resurse umane al Ringier România, Cristina Coman.

Programul „Catedra Ringier” are ca obiectiv şi motivarea copiilor prin activităţi din sfera de preocupări specifice vârstei lor.

În acest sens, Ringier Foundation a organizat un eveniment de lansare pentru programul „Catedra Ringier”: copiii au fost invitaţi la cinema să vizioneze filmul Kung Fu Panda.

La eveniment a mai participat, din partea Inspectoratului General al Municipiului Bucureşti, Dna. Mihaela Florescu, Inspector General Adjunct.

De asemenea, echipa revistei Bravo a contribuit cu o surpriză specială, invitându-l la vizionare pe Alex, care a făcut poze cu toţi copiii şi care a promis fiecăruia dintre participanţi să le trimită fotografiile cu autograf.

Elevii au mai primit din partea Ringier Foundation câte un rucsac modern.

Hollywood Multiplex a fost alături de Ringier Foundation la acest eveniment, oferind vizionarea în mod gratuit.

Ringier Foundation doreşte să mulţumească Inspectoratului, diriginţilor şi directorilor şcolilor, agenţiei GMP PR, şi nu în ultimul rând propriilor angajaţi care s-au implicat în implementarea acestui complex proiect.

Ringier Foundation a fost înfiinţată la finele anului 2007 de către Ringier România. În prezent, Ringier Foundation susţine două programe sociale pe care le gestionează în mod direct, implicând dincolo de resursele materiale, know-how-ul operaţional.