Ritli era acuzat că ar fi încasat anul trecut 11.000 de lei din oferirea de consultanță companiei Romastru, care furnizează medicamente pentru bolnavii de cancer pentru mai multe unități medicale, printre care șî cea al cărui director era în 2011.

Atât în perioada mandatului de ministru al Sănătăţii, cât şi în timpul exercitării celorlalte funcţii ocupate, nu am desfăşurat nicio activitate care ar putea reprezenta incompatibilitate sau ar putea constitui conflict de interese”, a declarat ministrul.

Ritli menționează că în declarația sa de avere sunt menționate veniturile realizate în ultimul an fiscal încheiat, respectiv 2011.

Activitatea asumată şi îndeplinită prin contractul de consultanţă ştiinţifică (…) nu reprezintă o încălcare a dispoziţiilor Legii reformei în domeniul sănătăţii nr. 95 / 2006, referitoare la incompatibilităţile şi conflictele de interese ale persoanelor care ocupă funcţiile specifice comitetului director, întrucât nu am deţinut şi nu deţin părţi sociale, acţiuni sau interese la societatea comercială cu care am încheiat contractul de consultanţă”, precizează Ritli în comunicat.

El a adăugat că în perioada în care a fost director medical nu a participat la organziarea sau la desfășurarea de licitații din cadrul acestei unități medicale.