Astfel, niciun vehicul parcat neregulamentar în sectorul 6 nu va mai putea fi ridicat în baza procedurii anulate de instanță, informează aceeași sursă, potrivit site-ului avocatnet.ro.

Tribunalul București a admis recent cererea a doi reclamanti, formulată impotriva Direcției Generale de Poliție Locală Sector 6 București și Consiliului Local al Sectorului 6 București și a stabilit anularea Hotararii Consiliului Local al Sectorului 6 nr. 4/2010, în ceea ce privește Anexa 2 la aceasta, reprezentând Regulamentul privind procedura de ridicare, transport, depozitarea în spatii amenajate și eliberarea vehiculelor stationate neregulamentar pe domeniul public al Sectorului 6 al Municipiului București.

De asemenea, instanta a anulat dispoziția de ridicare seria PL nr. 022142/04.10.2012, emisă de DGPLS 6 București și a obligat direcția de poliție a Sectorului 6 să restituie reclamanților suma de 677,32 lei.

Având în vedere decizia Tribunalului Bucuresti, în sectorul 6 din București ridicarea mașinilor de catre "hingherii" de masini nu mai are deloc bază legală, a scris recent avocatul Gheorghe Piperea, pe o retea de socializare.

Conform unui comunicat al SCA Piperea si Asociatii, citat de presa centrală, aceasta soluție reprezinta o noutate în materie.

Anularea Anexei nr. 2 la HCLS 6 nr. 4/2010 produce efecte generale in Sectorul 6, iar niciun vehicul parcat neregulamentar în acest sector nu va mai putea fi ridicat în baza acestei proceduri, se menționeaza în acelasi document. Unica sancțiune care va putea fi aplicată șoferilor care parcheaza neregulamentar în sectorul 6 este amenda contravențională, conform dispozitiilor Codului Rutier.

Decizia Tribunalului Bucuresti poate fi atacata cu recurs in 15 zile de la comunicare.

Capital a scris încă de anul trecut despre această situație în care două sectoare ale Capitalei ridicarea mașinilor a devenit ilegală.

 Avocatul Gheorghe Piperea obţinuse exact acum un an o hotărâre definitivă şi irevocabilă care arunca în ilegalitate taxarea şoferilor cărora li se ridicau maşinile pentru parcare în locuri nepermise.