Rezultate incredibile în București în urma campaniei de testare a locuitorilor Capitalei pentru a se afla cine are Covid-19. Primarul General, Gabriela Firea, a dezvăluit că din cele 4.600 de teste efectuate de Primăria București, doar patru bucureșteni au fost depistați pozitiv la Covid-19.

„Doar 4 persoane din cele 4.600 care au participat la testarea noastră au avut rezultate pozitive la coronavirus”, susținut Gabriela Firea.

Campania de testare inițiată în București a fost blocată de Ministerul Sănătății, pe motiv că nu există aviz de la DSP. Supărată de decizia luată de autorități, Firea și-a făcut o țintă în a-i ataca constant pe ministrul Nelu Tătaru și pe șefa DSP București.

Luni seară, primarul Capitalei a criticat dur situația de la Spitalul Colentina. Unitatea spitalicească a fost redeschisă, iar în prezent funcționează ca unitate suport COVID, mii de pacienți cu boli cronice fiind lăsați pe dinafară, de la începutul stării de urgență.

„Cred ca s-a dat drumul la o dictatură militară în zona medicinei. Ne uităm în intreaga lume și nimeni nu spune că oamenii neagă pandemia. Oamenii cu anumite afecțiuni au avut probleme mai mari și ne-am pregătit cu toții, când acest guvern spunea că e o gripă ușoară și se pregătea de alegeri anticipate. Ce se întâmplă la noi e anacronic. În toată Europa se încearcă repornirea economiei și tratarea tuturor pacientilor cronici, pentru ca s-a murit de mult mai multe boli decât de COVID în perioada asta”, a comentat Gabriela Firea.

Șefa DSP, fina ministrului Educației, a sunat la Colentina

Primarul Capitalei a continuat seria atacurilor, susținând că suntem singura țară din Europa care a deschis cazinourile și păcănelele, dar ține inchise teatrele și spitalele.

„Ca să explice această situație, pentru că se dorește ca românii să se teamă și să fie o panică generalizată, care să scuze gafele de la guvernare. S-au făcut în weekend eforturi pentru a speria populația. Mai sunt internări, la Matei Balș, la Victor Babeș sau la Colentina se internează oameni, dar mai mulți se externează. Nimeni nu poate intelege de ce un spital atât de mare cum e Colentina este închis în continuare. Săptamâna trecută reprezentanții DSP au făcut o descindere să numere pacienții, credeau că raportam mai puțini decât avem. Astăzi s-a produs un nou episod de abuz, șefa DSP, care este fina doamnei Anisie, a sunat managerul de la Colentina și a țipat și l-a certat și l-a amenințat că n-o să-i dea avizul pentru redeschiderea spitalului, pentru ca a dat informații presei”, punctat primarul Capitalei.